Zákaznícka podpora:+421 918 637 258info@almonature.sk
Mena
EUR
Jazyk
Slovenčina

Ako čítať etiketu a zloženie krmiva

Keď sa do rodiny pripojí nový priateľ, výber optimálnej potravy pre neho môže byť niekedy náročná úloha. Naštudovanie zloženia z etikety na krmive je naozaj dôležité. Uvádzané informácie sú v skutočnosti veľmi významné, pretože nám poskytujú cenné informácie o druhu potravy, ktorú pre naše zviera vyberáme. 

Medzi parametre, ktoré nás najviac zaujímajú, patria:
 

Typ jedla: umožňuje nám pochopiť, či je potravina úplná-plnohodnotná (obsahuje okrem bielkovín aj ďalšie zložky ako ryžu, zeleninu, tuky, minerály) alebo doplnková (obsahuje veľmi málo prísad, takmer výlučne to, čo dodáva chuť receptu, napr. kuracie mäso).
 
Zloženie: je zoznam prísad obsiahnutých v recepte a musí byť uvedený v zostupnom poradí podľa množstva alebo od najviac prítomných po najmenej prítomné. Sú povolené otvorené vzorce (všetky zložky sú viditeľné) alebo uzavreté vzorce (zložky sú zoskupené do kategórií a je prečítaný názov kategórie).
 
Analytický obsah: Predstavujú zoznam percentuálnych podielov bielkovín, tukov, vlákien a popola, ktoré sa musia uviesť. 

Dôležité upozornenie: Vysoký obsah bielkovín nemusí nutne znamenať lepší produkt. Závisí to od kvality bielkovín a pamätajte, že tie zeleninové sú horšie stráviteľné.
 
Prísady: sú látky pridávané nad rámec surovín. Nehovoríme len o konzervačných látkach, stabilizátoroch atď., ale aj o mineráloch a vitamínoch, ktoré sa pridávajú, aby bola potravina kompletne výživná.

 

Almo Nature ponúka kompletné (nutrične vyvážené) aj doplnkové jedlá, veľmi chutné a cenené, druhé jedlá sú vo vlhkom formáte a na zaistenie vyváženej výživy je vhodné často obmieňať recepty.
 
Naše etikety sú stručné a prehľadné. Krmivá obsahujú prirodzené potraviny bez pridania chemikálií, recepty sú vyrobené z čerstvých a kvalitných surovín.
 
Keď idete kupovať krmivo pre Vášho miláčika, nevyberajte najpútavejšiu farbu ... vždy myslite na správny kompromis medzi kvalitou a cenou. Pozorne si prečítajte štítok.